Voor wie is een private label interessant?

Een product range in een eigen huisstijl, is voor veel fabrikanten, groothandelaren, dienstverleners, retailketens, bouwmarkten en soortgelijke ondernemingen een welkome aanvulling op hun huidige portfolio.

Uw marketingstrategie

Met uw eigen private label, uw huismerk, kunt u zich namelijk nadrukkelijker onderscheiden of gerichter profileren in uw markt. Ook is het een middel om uw afzetgebied strategisch te verbreden of te verdiepen, uw programma klantgerichter te maken of om meer merktrouw te genereren. Zo kan een eigen productlijn in ‘automobielonderhoud’ eenvoudig extra meerwaarde creëren voor een automerk. Private labels bieden uw onderneming of merk de kans zich te versterken en verder te professionaliseren. Op een wijze die aansluit bij uw identiteit en marketingstrategie. Geheel naar úw inzicht, úw huisstijl en gericht op úw doelgroep en klantvraag.

Uw marge- en prijsbeleid in eigen hand

Uiteraard vormt een private label ook een directe of aanvullende bron van inkomsten. Doordat u lager inkoopt en – daarop – zelf uw verkoopprijs vaststelt, bepaalt u daarmee ook zelf uw marge. In relatie tot vergelijkbare producten of merken, kan een private label u dus rechtstreeks extra winst opleveren.

Uw externe extra buffer in capaciteit

Voor fabrikanten met onvoldoende productiecapaciteit is Helichem dè oplossing om alsnog de door hen gewenste range in hun programma op te nemen. Omgekeerd is het voor bulkproducenten die een nichemarkt willen betreden, zonder daarbij hun eigen productieproces te verstoren, de ideale optie.

Aan u de keus

Bij Helichem stelt u zelf uw productscala samen en welke artikelen daartoe behoren. Zelfs wanneer het product dat u wenst nog niet bestaat. Wij ontwikkelen dat dan kosteloos voor u en produceren dat vervolgens! U bepaalt in welke maat of soort verpakking uw product gestalte krijgt. In eenheden van 10 milliliter tot 1.000 kilogram, in charges van enkele stuks tot 100.000 en meer. U kiest welke vorm, kleur en grafische uitstraling uw label krijgt. Zelfs de vorm van de flessendop of de geur van de emulsie bepaalt u. Uiteraard staan wij u in dit gehele proces graag met advies terzijde.

U de lusten, wij de lasten

Nieuwe ontwikkelingen en regelgeving volgen we op de voet, waardoor onze kennis altijd up-to-date is. Al uw producten worden gegarandeerd volgens de geldende lokale of Europese wetgeving geleverd. Dus ook over de technische invulling van de wettelijk verplichte etiketten en productbladen hoeft u zich niet te buigen. Dat doen wij allemaal voor u. Zo stellen wij de etiketten voor u op en drukken die voor u. Foutloos, in de talen die u wenst. Daar mag u ons op afrekenen. Desgewenst helpen we u zelfs met de grafische vormgeving van uw productlijn, zijn we u in het logistieke traject van dienst. In onderling overleg leveren wij uw bestelling just-in-time af. Op de locatie van uw keuze. U ziet, wij nemen u al dat lastige werk graag uit handen. Het enige dat uzelf hoeft te doen, is uw product op de markt brengen.